Mücevher Hakkında Herşey...

Lusso Style

İnci Küpeler ve Moda - Lusso Style | Mücevher Blogu | A Jewellery Blog

15 Ekim 2014 Çarşamba

İnci Küpeler ve Moda


Mikimoto  -inci denince akla gelmesi gereken tek marka!
             Başlığa bakıp da -ne gereksiz, inci küpeler her zaman moda dediğinizi duyar gibiyim!

        Evet inci küpe modası geçmeyen parçalardan biridir bana göre de ancak "gerçek" inci olursa!


İnci Küpe

           Bu yazının ilhamını instagramda gördüğüm pek havalı bir hanımın sahte incili yüzüğünden (boncuk) ve inci hakkında yazdıklarından aldım! Yazdıkları doğruydu ama keşke inci "gerçek" olsaydı.

          İncinin dillere pelesenk olmuş asil görünümü ile ilgili olarak itirazı olan yoktur herhalde. Buradan dış görünüşüne önem veren tüm kadınlara sesleniyorum: İnci kadar tamamlayıcı, şık duran ve buna göre fiyat performansı diğer değerli taşlara göre daha iyi bir mücevher bulamazsınız.

Ancak ilginizi çekmek istediğim bir konu var:

        İncinin en yakın rakibi ise inci görünümlü maddeler (boncuk). Bu akımı başlatan ise Coco Chanel! Hatta Coco'nun sahte incilerle pırlantalı mücevherleri kombinlediği de bilinir. 1920'lerde fırtına gibi esen ve günümüze kadar gelen yapay sıra inci kolye ve diğer aksesuarlar hala revaçta. Fakat ne görünüş ne de işçilik bakımından gerçek inci küpeler kadar iyi değiller. 
Chanel
           Hatta bu tarz aksesuarlar Chanel ve Dior un aksesuar (Costume Jewellery) koleksiyonlarında her sezon bulunur.
Mise en Dior Sanılanın aksine bunlar da boncuk


        Algıda seçicilik sebebiyle, sokakta, metroda alışveriş merkezlerinde kadınlar ne takmış diye baktığımda mutlaka inci benzeri bir takı görürüm. Ancak şu sorunun cevabını yıllardır bulamam: Neden kadınlarımız inci görünümünü bu kadar sevdikleri halde gerçek inci almazlar? Akla hemen fiyat unsuru gelir ama bu hemen çürütebileceğim bir hipotezdir çünkü devreye matematik girer. Devamlı bujiteri ürün alabilen hanımlar toplamda ödedikleri para ile bir tane gerçek inci küpe alıp yıllarca kullanabilirler (hatta kendini mücevher markası olarak konumlandıran bujiteri markalarına ödenen miktar ile inci-altın küpe bile alınabiliyor günümüzde).

Klasik inci küpe
       Taklitler aslını yaşatır denilse de bence her şeyin gerçeği makbul! Ayrıca böyle güzelliklere ulaşmak artık eskisi kadar zor değil. Ülkemizde de ortalama kalitede inciler satılıyor.Siz de benim gibi düşünüyorsanız en kısa zamanda inci satan mağazalara göz atın derim!

mücevher aşkı ile...

2 yorum:

  1. Bu bloğu çok seviyorum.
    Keşke marka ismi de verseniz.
    Gerçek inciyi uygun fiyata nerelerden alabiliriz.Marka kuyumcular mı örneğin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim! Eğer editor@lussoconsult.com dan bana bir email atarsanız oradan yerel bazı isimler verebilirim.Marka kuyumcularda genellikle taşlı fantezi parçalar bulunur sade inci küpe kolye pek satmazlar.

      Sil

Yorumlarınızı bekliyorum:)
(Hesabınız yoksa anonim seçeneğini işaretleyin, aksi halde yorumlarınız ulaşmaz.)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...