Mücevher Hakkında Herşey...

Lusso Style

Mezuniyet Partisi Stili - Lusso Style | Mücevher Blogu | A Jewellery Blog

8 Haziran 2014 Pazar

Mezuniyet Partisi Stili

Birkaç kombin önerisi hazırlamayı da ihmal etmedim! Kombinleri Polyvore ile hazırladım dileyenler ziyaret edebilir (TIK TIK). Altın takılar ise Fiemma
          Haziran ayına girişimizle beraber, mezuniyet törenleri ve baloları ardı ardına gelmeye başladı. Bu konu özellikle lise ya da üniversiteyi bitirmenin rahatlığını tadamadan, kıyafet stresiyle karşı karşıya kalan genç kızlar için şüphesiz çok önemli! Bu stresli döneminizde size yardımcı olacak birkaç küçük öneri paylaşmak istiyorum:)
        Öncelikle elbise seçerken vücut ölçülerinize uygun modeller seçmenizi tavsiye ederim. Elbise alırken, mutlaka başka davetlerde de giyebileceğinizi de aklınızda bulundurarak alıveriş yapın. Renk tercihi yaparken de sezonun moda renklerinden cilt tonunuza uygun bir seçim yapmalısınız (TIK TIK). Aksi halde olduğunuzdan farklı (yaşlı, soluk) görünebilirsiniz.

        Saç ve makyaj ise kıyafetinizi tamamlayacak önemli unsurlar olduğu için çok dikkat etmelisiniz. En ufak bir hatada assolist görüntüsü sergileyebilirsiniz. Elbise modeline göre genel bir yorum yaparsak, askılı elbiselerde dağınık ya da dökümlü bir topuz çok şık durur. Ancak başınızı çok sıkmış, tüm yüzünüzü ortada bırakan, çok tepeden ve çok kabarık topuzlardan uzak durmanızı öneririm. Kırık fön çekildikten sonra hafifçe yukarıda toplanan saç çok asil ve yaşınıza uygun olacaktır. Straplez elbiseler için ise açık saç tercih edilebilir. Su dalgası, düz ama uçlarına hafif bir hareket verilmiş ya da yarım toplanmış bir saç kıyafetinizi tamamlayacaktır. Makyajda ise mutlaka kendinizi profesyonel ellere teslim edip bir profesyonel makyaj yaptırmanızı tavsiye ederim (MAC ve NARS'i tercih edebilirsiniz mesela). Çok ağır makyajdan ve ilginç (!) renklerden uzak durmalısınız.




        Ayakkabı tercihinizi yaparken, gece boyunca ayakta kalıp dans edeceğinizi düşünerek hem rahat hem de zarif bir seçim yapmalısınız. Yaz aylarında olduğumuzdan açık ayakkabı bulmakta zorlanmazsınız. Bu nedenle mevsime ters düşmeyen açık, tokalı abiye ayakkabıları kıyafetinizin rengine göre seçebilirsiniz. Çanta olarak ise, ayakkabıyla aynı renk, kıyafetinizin aynı rengi ya da bir ton koyusuyla kombin yapabilirsiniz.


Gelelim takı konusuna;

Böyle bir gecede takılar stilinizin tamamlayıcısı olacaktır. Elbisenizin modeli kullanacağınız takıları doğrudan etkiler. Eğer yaka bölümü fırfır, fiyonk gibi detaylarla süslenmiş bir elbise giyiyorsanız kolye kullanmak yerine küpe tercih edebilirsiniz. Straplez ya da göğüs dekolteli elbiselerle kolye kullanmayı ihmal etmeyin! Eller ve kollar da boş kalmasın tabii...

Kullanacağınız takılar aile yadigarı da olabilir. Elmas mücevherler Fiemma


Kolye takmayacaksanız uzun küpeler tercih edebilirsiniz.Tek omuz dekoltesi var ise dekolte olan kola bileklik takmayı unutmayın!


LİSE MEZUNİYETİ

Renkler: Pastel veya canlı renkleri tercih edin. Pastellerden mavi, pembe, lila. Gri ve toprak tonlarından uzak durun. Canlı renklerden; narçiçeği, fuşya, ya da yeşili öneririm.

Kumaş: Şifon, ipek gibi uçuşan ve dökümlü kumaşlar payetli ve dantel kumaşlar veya tafta, muare gibi ağır kumaşlardan kaçının. Floral desenli kumaşlar çok hoş olacaktır. Mini ya da uzun abartıdan uzak, uçuşan, rahat bir genç kızın dinamizmine yakışacak tarzda bir elbise tercih edin.

Ayakkabı: Uzun elbiselerin altına şık dore, lame veya kıyafetlerin renklerinde şık sandaletler veya platformlu ayakkabılar kullanabilirler.

Saçlar: Doğal, açık serbest, yapılmamış gibi veya şık bir atkuyruğu olabilir.

ÜNİVERSİTE MEZUNİYETİ

Öncelikle bir üniversite mezuniyeti balo niteliğinde yapılıyorsa kısa,  mini ve dizdeki elbise modellerini elemeniz, uzun elbise tercih etmeniz daha uygun olur.

Renkler: Siyah renk, çok asil ve vücut tipinize uygun bir kesimle birleşen bir elbisede tüm kusurlarınızı ortadan kaldıran bir renktir. Ancak mutlu bir gün saydığımız mezuniyet gününde, genç yaşınızın da kaldırabileceği canlı renkleri seçmek avantajınıza olacaktır. Parlak ve canlı renkleri seçin. Dore, lame, kırmızı, mor, fuşya, yeşil ve tonları, sarı, çingene pembesi, saks mavisi olabilir.

Kumaş: Saten, ipek, şifon, ince payetli kumaşları tercih edin. Baloda, mini ince payetli dökümlü duran, parlaklığından ihtişamlı görünen kumaş seçimiyle, 1980’lerin disko kraliçesi gibi görünebilirsiniz bu yüzden dikkatli olun:)


Ayakkabı: Topuklu bantlı dekolte ayakkabıların yanı sıra, düz ya da platform topuklu dore-lame sandaletler seçebilirsiniz.

Saçlar: Doğal, yapılmamış gibi uçuşan saçlar, yüksek modern topuzlar, atkuyruğu veya doğal dalgalı saçlar kullanabilir.


İyi eğlenceler!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızı bekliyorum:)
(Hesabınız yoksa anonim seçeneğini işaretleyin, aksi halde yorumlarınız ulaşmaz.)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...