Mücevher Hakkında Herşey...

Lusso Style

Altının En Doğal Halleri - Lusso Style | Mücevher Blogu | A Jewellery Blog

23 Ağustos 2013 Cuma

Altının En Doğal Halleri


           Bugünlerde başrolde yine altın var! Herkes ne olacak bu altının hali diye soruyor. Bir emtia olması dışında, kadınların  güzelliğini tamamlayan takı ve mücevherlerin hammaddesi altının doğal halini merak ettiniz mi hiç?

   

       Altın, periyodik cetvelde Au  sembolü ile gösterilen yumuşak, parlak sarı renkte kimyasal bir elementtir. İsmi, Latince (ışıldayan-parlayan)) anlamına gelen Aurum'dan gelir. Altının parlak sarı rengi, asitlere karşı dayanıklılığı, doğada serbest halde bulunabilmesi ve kolay işlenebilmesi gibi özellikleri, insanların ilkçağlardan beri ilgisini çekmiştir.
     Altın, parlak sarı rengi ve ışıltısıyla göz alan ağır bir metaldir. Kolay tepkimeye girmeyen çok kararlı bir element olduğu için havadan ve sudan etkilenmez. Bu yüzden hiçbir zaman paslanmaz, kararmaz ve donuklaşmaz. Elektiriği çok iyi iletir. Altın, saf haldeyken çok yumuşaktır bu nedenle kolayca dövülerek biçimlendirilebilir. 

        Altın bütün bu özellikleriyle tarih boyunca en kıymetli metallerden sayılmıştır. Yalnız bence gözden kaçırılan bir özelliği var altının...Şu görsellere bir bakın, hepsi modern sanat eseri gibi değil mi ?

Altın kristalleri












            Nasıl? Hepsi birbirinden güzel değil mi? Merak edeler olabilir, görsellerdeki beyaz mineral kuvars, pembe olanlar feldspat...

           Tüm bunlar bile altını sevmemiz için yeterli değil mi sizce de?

1 yorum:

Yorumlarınızı bekliyorum:)
(Hesabınız yoksa anonim seçeneğini işaretleyin, aksi halde yorumlarınız ulaşmaz.)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...